Årskrönika 2021!

Dags för en ny årskrönika och detta blir min andra på min egna sida Speedwaynews. Som sagt så körde jag igång denna sidan 2020. Hade skrivit lite grann innan på annan sida innan men den lades ner. Så gillar ju att följa speedway och även att skriva så då blev denna sidan till.
Nu till detta året var det väl tänkt att jag skulle utveckla sidan mer, men hände mycket privat i mitt liv som ändrade förutsättningarna lite grann. Är ju helt ensam med att skriva så svårt att hinna med allt.
Hoppas dock att ni följer Speedwaynews på sociala medier där det är enklare att få upp saker snabbt vid tävlingar. Finns på Instagram, Twitter och Facebook.
Året som var då?
Ja det blev en säsong som var mer som vanligt trots Covid-19. VM serien avlöpte med tävlingar mest i Polen detta året också men även Danmark, Sverige, Tjeckien och Ryssland fick möjlighet att arrangera tävlingar.
Fick en ny världsmästare i Artem Laguta efter en het duell med Bartosz Zmarzlik så fick en rysk förare kliva högst upp på pallen.
En värdig vinnare i mina ögon.
Svenska Fredrik Lindgren visade ännu en gång att han har i toppen att gör när det gäller VM. Det blev till slut en fjärdeplats för Fredrik.
Den andra svenska föraren vi hade i VM-serien detta året Oliver Berntzon som slutade på 15:e plats. Det är tufft att komma in i VM-serien och försöka att toppa in sin form vid varje tävling. Tyckte dock att Oliver i flera heat visade att han kan slå vem som helst av dessa förarna. Så får han chansen igen att köra om medaljerna i VM så tror jag det går bättre av den erfarenheten han fick detta året.Artem Laguta 5jpg


Detta året så kördes även Speedway Of Nations och denna gången så genomfördes tävlingarna som de skulle med semifinaler och finalen under 2 dagar.
En tävling där Polen som vanligt får man väl säga var storfavoriter. De började med att vinna sin semifinal och sedan vann de även grundtävlingen i finalen. Men i finalen så var det hemmanationen Storbritannien som var bäst och vann tävlingen.
Så även här blev det en ny mästare.
Sverige hade det tungt i finalen då både Jacob Thorsell och Pontus Aspgren skadade sig första dagen. Det blev U21 föraren Philip Hellström Bängs som fick försvara de svenska färgerna och som han gjorde det. Han bjöd publiken på gastkramande heat och gav världsstjärnorna hårt motstånd.
Han blev en publikfavorit i Manchester. 
Philip Hellstrm Bngs Foto Emilia Hamerska Lengasjpg
Vi avslutar denna krönikan med Bauhausligan och korandet av svenska lagmästarna.
Bahausligan blev väldigt koncentrerad då den startade sent. Så blev många tävlingar på kort period.
När grundserien var körd så stod Eskilstuna Smederna som seriesegrare med Västervik Speedway som 2:a.
Dackarna slutade 3:a och Rospiggarna 4:a. Vetlanda Speedway 5:a och sista slutspelsplatsen tog Lejonen.
Kvartsfinalerna utspelade sig enligt följande Lejonen-Dackarna och Rospiggarna-Vetlanda Speedway.
Vinnarna i dessa blev Dackarna och Rospiggarna.
Så i semifinalerna tog sig Västervik ann Dackarna och Eskilstuna Smederna tog sig ann Rospiggarna.
Där gick Eskilstuna Smederna och Dackarna vinnande ur dess matcherna.
Så finalen kördes mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna.
Där var det Dackarna som efter 14 år kunde lyfta SM-bucklan igen.
Dackarna SM-guld 2021jpg

Nu ser vi fram mot en ny säsong med nya häftiga heat och förhoppningsvis mer publik runt de svenska arenorna.
Hoppas även på lite svenska framgångar internationellt, för det behöver svensk speedway.
Tackar för ordet och ser fram mot fler läsare av sidan 2022.