3 förare klara för Rospiggarna!

Igår så släppte Rospiggarna tre förare i sitt lagbygge inför säsongen. Det var Patryk Dudek, Erik Riss och Oscar Holstensson.

Patryk Dudek har nästan hela sin karriär i Sverige kört för Dackarna men nu blev det ett klubbyte denna säsongen. I Polen kör han för Falubaz Zielona Gora och körde till sig ett snitt på 1,890.
I GP-serien gick det sämre detta året och han slutade på 12:e plats.Patryk Dudek 7jpg

- Det känns väldigt kul att en sådan kille väljer att komma till Rospiggarna och jag blev otroligt glad när han hörde av sig. Dudek är en fantastisk speedwayåkare och när han är i form är han en av världens bästa förare. Han blev VM-tvåa för några säsonger sedan och siktar nu på att ta sig tillbaka till GP-serien efter en fjolårssäsong kantad av skador. Dudek är en mycket rutinerad förare och han kommer att tillföra en stabilitet till laget samt ge ett bra stöd till Kim Nilsson och Timo Lahti som är de andra två tilltänkta heatledarna. Patryk är även en glad kille som alltid är på bra humör och som skänker mycket glädje till laget samt skapar ett lugn i depån.” säger lagledare Peter Jansson på Rospiggarnas Facebooksida.

Erik Riss körde för Rospiggarna 2019 och är nu tillbaka i klubben . Säsongen som var blev det inte så mycket speedway för Erik då tyska ligan ställdes in. Säsongen 2021 blir det förutom Rospiggarna även Wölfe Wittstock som kör i polska tredjeligan.Erik Rissjpg

”- Erik Riss hade kanske inte den bästa säsongen när han körde för Rospiggarna 2019 men han gjorde ändå ett par bra matcher som till exempel bortamatcherna mot Dackarna och Masarna. Erik gör nu en ordentlig satsning inför säsongen 2021 och kommer att komma med en helt annan motoruppsättning än vad han gjorde för två år sedan. Han besitter en oerhörd rutin och kommer att komplettera upp laget bra. Erik är också en väldigt glad person som tillför en positiv laganda och är ytterst seriös att jobba med. Han har legat i fysträning under hela förra året då han inte fick köra något så han kommer komma riktigt laddad och revanschsugen.” säger Peter Jansson

Oscar Holsten körde i Rospiggarna redan i fjol men det blev endast ett heat. Blev mest matcher i division 1 säsongen som var då Allsvenskan ställdes in. Men blev några öppna tävlingar i Falco Memorial där han slutade på 13:e plats och JSM där det blev en 10:e plats.
Säsongen 2021 kör Oscar även i Vargarna.Oscar Holstensson Matilda Benghtssonjpg

”- Oscar Holstensson är en ung kille fr ån Norrköping som satsar väldigt seriöst på att bli en bra speedwayförare. Han tar ett steg i utvecklingen för varje år och kommer att vara med och utmana om plats nummer sex i laget.” säger Peter Jansson på rospiggarnas Facebooksida.