Artem Laguta klar för Västervik speedway!

Som vi skrev för några dagar sedan om att ett rykte att Artem Laguta skulle köra för Västervik speedway stämde.
Idag släppte Västervik speedway en pressrelease om att Artem skrivit på för klubben.

30-årige Artem Laguta blir den sista föraren som ansluter till truppen. Han skrevs in i laget via ett sent transferkort lagom till kvartsfinalerna mot Rospiggarna förra säsongen och bidrog med 24 poäng över de två matcherna. Tyvärr var han inte tillgänglig under semifinalerna när det kolliderade med landskamp för sitt Ryssland och GP tävling. Han hade återigen en mycket stabil säsong i Extraliga i Polen där han representerade Grudziadz och körde till sig ett heatsnitt på 2,480 vilket gav en andra plats i den totala snittlistan. Efter sex säsonger i Grudziadz har Artem ny klubbadress i Polen och kommer att representera Wroclaw 2021. I GP-serien slutade han på en sjunde plats totalt och i Wroclaw klev han upp överst på pallen när han vann karriärens första VM deltävling. Artem har tilldelats ett permanent Wild Card till årets GP serie. Han var även en del av det ryska lag som vann SON för tredje året i rad.

"Artem visade upp en härlig attityd och professionalism när han anslöt till laget och är utan tvekan en av de snabbaste förarna i världen när allt stämmer. Han är en ligaförare av rang och han hör alltid till det översta skiktet i snittlistorna. Jag är övertygad om att Artem kan axla rollen som nummer 1 i laget och ser fram emot att få jobba tillsammans under en hel säsong." säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

"Jag är mycket glad att få chansen att komma tillbaka till Västervik då jag fick ett bra bemötande och intryck av klubben när jag anslöt sent under förra säsongen. Det var en bra start på mitt nya äventyr i Sverige och jag ser verkligen fram emot att köra många fler matcher under 2021. Laget tycker jag ser mycket intressant ut och jag ska göra allt jag kan för att bidra till en framgångsrik säsong 2021.” säger Artem Laguta på Västerviks Facebooksida.

Västervik speedways trupp 2021:

Artem Laguta 2,317
Bartosz Smektala 1,571
Viktor Kulakov 1,556
Pawel Przedpelski 1,524
Vadim Tarasenko 1,254
Jaimon Lidsey 1,250
Mads Hansen 1,250
Linus Sundström 1,192
Anton Karlsson 0,500
Noel Wahlqvist 0,500
Philip Olofsson 0,500
Alex Johansson 0,500