BEWLEY TILL DACKARNA

Han har tagit speedwayvärlden med storm de senaste säsongerna och var ytterst nära en individuell VM-medalj i höstas. Nu är Daniel Bewley, 23-årigt stjärnskott från Storbritannien, klar för Dackarna.
– Det känns såklart jättebra att vi har säkrat hans namnteckning, säger en nöjd Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna i ett pressmedelande

Daniel Bewley har ett magnifikt 2022 bakom sig. Det gav honom bland annat en total sjätteplats i Grand Prix-serien, bara fyra poäng bakom Maciej Janowski, som körde hem VM-bronset. Nästa säsong kör alltså båda två i Dackarna!
Tilläggas ska att Dackarnas senaste tillskott dessutom vann två av årets GP-deltävlingar.
Bewley gjorde också en mycket stark säsong med Eskilstuna Smederna, där han var en stor anledning till att klubben vann SM-guld. I grundserien körde han till sig snittet 2,153. Med det var han också en av de absolut bästa förarna i Bauhaus-Ligan. I SM-finalmatcherna mot Lejonen bidrog den 23-årige britten med totalt 22 poäng.

Daniel Bewley Foto Wojta Fotojpg
På meritlistan finns flera fina skalper. En av dem är ett VM-guld med Storbritannien i Speedway of Nations 2021. En annan merit är segern i det brittiska individuella mästerskapet den gångna säsongen.
– Daniel har tagit speedwayvärlden med storm de senaste säsongerna. Det vittnar inte minst hans framfart i GP-serien den gångna säsongen om. Två segrar och bra chans på bronset inför den avslutande tävlingen säger mycket om vilken säsong han hade och vilken kapacitet han har – Daniel är en förare som jag har följt med stort intresse under en lång tid. Jag hade nöjet att träffa honom redan 2018-2019 när Mark Courtney var med honom som mekaniker. Redan då såg man att han var en stor talang och nu har han blommat ut ordentligt. En av hans styrkor som speedwayförare är att han är otroligt snabb ute på banan, det har han inte minst visat på tidsträningarna vid GP-tävlingarna, där han varit snabbast flera gånger.
fortsätter Mikael Teurnberg.


Dackarnas trupp 2023 så här långt:

Daniel Bewley, snitt 2,153 
Rasmus Jensen, 1,973
Maciej Janowski, 1,951
Andzejs Lebedevs, 1,638 
Filip Hjelmland, 0,500
Ludvig Lindgren, 0,500

Här kan ni läsa övriga lags trupper inför säsongen 2023:
http://speedwaynews.se/blog/silly-season-bauhausligan-och-allsvenskan