Dackarna kontrakterar amerikan!

Dackarna släppte ännu en förare i sitt lagbygge inför 2021 idag. En förare som de haft kontrakt med förr men som tyvärr inte fått chansen i laget. 21-åriga amerikanen Luke Becker talar jag om.

–Luke är ett framtidsnamn och jag ser honom som oerhört utvecklingsbar, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande. Luke Becker hade ett kontrakt med Dackarna redan till säsongen 2020. Den pågående pandemin gjorde dock att han valde att stanna kvar hemma i USA och därmed skrevs han ut ur truppen. Nu tar amerikanen åter plats i Målillaklubbens trupp till 2021.–Luke är en förare som jag tidigt ansåg skulle vara med i diskussionerna om en plats i truppen. Jag har haft flera samtal med honom under hösten gällande hur han ser på sitt tävlande i Europa 2021. Jag fick tidigt klart för mig att han ville satsa och ta sig till Europa nästa säsong, fortsätter Mikael Teurnberg.

Under 2019 körde Becker bland annat för Wolverhampton i den högsta ligan i England. Detta gjorde han med goda resultat.–Jag har pratat med Jacob Thorssell, som var lagkamrat med Luke 2019 i England, och fått en bra bild av honom.Under 2019 tävlade Becker också för Rawicz i polska andraligan. Under kommande säsong kommer han att ha sin bas i Polen, där han har skrivit kontrakt med Lodz i division ett.
–Han är bra förberedd med mekaniker och högklassigt maskinmaterial. Luke är ett framtidsnamn och jag ser honom som oerhört utvecklingsbar. Det är en förare som jag tror och hoppas ska få ett internationellt genombrott.

Luke Becker är tillfreds över att ha kritat på ett nytt kontrakt med Dackarna.–Jag ser verkligen fram emot att vara en del av Dackarna 2021. På grund av den galna situationen som världen går igenom så körde jag inte i Europa 2020. Det har gjort mig hungrigare än någonsin och nu vill jag komma tillbaka och fortsätta där jag slutade i slutet av säsongen 2019. Jag är verkligen glad att Dackarna har gett mig en ny chans och jag kan inte
vänta på att få jobba med laget, säger Luke Becker på Dackarnas Facebooksida och passar samtidigt på att önska alla supportrar en riktigt god jul.


Dackarnas trupp just nu:

Jacob Thorssell 1,396
Frederik Jakobsen 1,314
Rasmus Jensen 1,489
Kevin Wölbert 1,429
Maciej Janowski 2,027
Luke Becker 1,250
Maksymilian Bogdanowicz 0,500
Theo Johansson 0,500
Avon Van Dyck 0,500
Sammy Van Dyck 0,500