Dackarna+Lejonen= Smålännigarna!

Till nästa säsong väljer Lejonen och Dackarna att gå in i ett samarbete för att skapa möjlighet, främst för sina svenska förare meddelade de idag via sina sociala medier. Detta sker genom att Gislaved MK anmäler och driver det allsvenska laget Smålänningarna och Målilla MK anmäler och driver division 1 laget Team DALEJ.
Det allsvenska laget kommer att bestå av tre förare från respektive klubb. Tre hemmamatcher kommer att köras i Gislaved och två i Målilla. I division 1 laget kommer klubbarna också att dela på platserna. Allsvenskan kommer ha samma körschema som BAUHAUS-ligan, vilket innebär sex förare med schemalagda heat, medan det i division 1 är fyra förare i varje lag. 

Både Dackarna och Lejonen har flera unga förare som är på gränsen till att på allvar ta steget in i högsta serien och etablera sig på elitnivå. Därför är tävlandet i Allsvenska en mycket viktig pusselbit för att få många tävlingar mot bra motstånd och för att säkra dessa förares tävlande i den näst högsta serien har klubbarna nu beslutat sig för att satsa på ett gemensamt lag. Den slutgiltiga truppen ska vara registrerad den 28 februari och några ytterligare namn kan tillkomma för att ha täckning för situationer som kan uppstå under säsongen men klubbarna har en klar bild av vilka som i första hand är tänkta att åka för Smålänningarna.

För Lejonens del kommer de allsvenska platserna att erbjudas de egna produkterna Casper Henriksson, som komplement till BAUHAUS-ligan, och Edwin Pohjantätä som gör sitt första år på 500-cykel. Utöver det kommer också Tony Gudbrand och polska Hubert Legowik att registreras.
Dackarna har en svenskkvartett som kommer att få kämpa om platserna i laget, det är Avon van Dyck, Theo Johansson, Maximilian Bogdanowicz och Sammy van Dyck.

Foto: Niklas Pappila