FÖRENINGEN MASARNA SK LEVER VIDARE

Som alla vet har ju Masarna Speedway AB gjort konkurs men idag meddelade Masarna att föreningen Masarna SK lever vidare. I denna föreningen finns barn- och ungdomsverksamheten.
Vi fick även lite tankar från klubben om hur deras tankar om framtiden ser ut. Även lite information om hur deras ekonomi ser ut för tillfället.

- Vi vill vara en självklar del av föreningslivet i Avesta och öppna upp ännu mer för att barn och ungdomar som vill testa speedway ska kunna komma till oss och göra det. Där behöver vi jobba på att få in fler duktiga ledare så att vi kan ta emot alla barn som vill komma till oss. Vi vill skapa en bra miljö där barn och ungdomar ska kunna åka speedway i Avesta i många år framöver.

”Det känns inspirerande att vara ordförande i Masarna när vi nu får möjligheten att kunna satsa på att utveckla ungdomsverksamheten, och jag hoppas vi ska kunna locka till oss många nya utövare”, säger Lucas Dahl, ordförande i Masarna SK.

Nya tider kräver nya lösningar så i det här läget håller styrelsen alla dörrar öppna och letar samarbeten åt flera håll som kan bidra till att skapa en bredare och stabilare grund för föreningen att stå på. Det kan vara olika typer av evenemang, och samarbeten med olika föreningar, organisationer och samarbetspartners i och utanför Avesta kommun.

Den nya styrelsen främsta fokus nu är att skapa en stabilitet i föreningen, dels ekonomiskt men även återupprätta trivsel och gemenskap bland våra funktionärer och övriga medlemmar. Där är en viktig del att kommunicera med våra medlemmar och funktionärer och förankra beslut hos dom det berör.

Föreningens plan har sedan tidigare varit att delta med lag i ungdomsserien, 250cc-serien samt Division 1, där har styrelsen fortfarande ambitionen att delta i dom serier vi är anmälda till. Vi har en bra dialog med våra förare samt deras vårdnadshavare och dom visar stor förståelse för föreningens ansträngda situation. På den sportsliga sidan tar ordförande över ansvaret tillsvidare, men där letar vi efter en ny sportchef.

”Ekonomin är fortsatt ansträngd och styrelsen har ett tungt arbete framför sig, men vi ska göra allt vi kan för att våra lag ska kunna tävla till våren”, fortsätter Lucas.

Vi vet att många är intresserade kring hur det ekonomiska läget i föreningen ser ut. Vi har nu sagt upp flera tjänster som inte används och ser över det vi behöver ha kvar. De skulder som föreningen har är hos Arbetsförmedlingen på 100.000kr där det finns en avbetalningsplan som följs, årsvis så betalar vi ca 55.000kr vilket innebär att till slutet av nästa år så ska den vara avbetalad. Det finns även en gammal skatteskuld på ca. 100.000kr där det nyligen tecknats en avbetalningsplan på där vi kommer betala ca. 33.000 per år i 3 års tid.

”Vi fortsätter att göra en översyn över vår ekonomi och skulle fler saker uppstå längs vägen, så kommer vi att upprätta en dialog med dom vi har skulder till och så fort ekonomin tillåter reglera dom”, avslutar Lucas Dahl.

Från styrelsens sida ser vi fram emot det som komma skall med tillförsikt och med målet att bygga upp Masarna som en stark kraft i speedwaysverige igen.

Speedwaynews säger ett stort lycka till i arbetet att bygga upp Masarna igen och hoppas allt kommer gå bra med er nya satsning från grunden.