Favoritförare tillbaka i Eskilstuna-Smederna!

En publikfavorit är tillbaka i Eskilstuna säsongen 2021 eller ska man säga i hela speedway Sverige? Grigorij Laguta finns det nog många åsikter om, vet vi som har följt hans brutala åkstil genom tiderna. Men han är en riktig vinnarskalle och det måste man ha för att komma någonstans i speedway. Jag tror Smederna har gjort en riktig bra värvning av Grigorij. Han trivs i Eskilstuna och kan åka riktigt fort på Gröndal.

" - Vi är mycket glada att Grigorij är tillbaka hos oss i Smederna . Han har visat sitt intresse flera säsonger men då har det inte riktigt passat in med snitt och så vidare. Grigorij är en riktig toppförare när det stämmer och han är fast besluten att höja sin lägsta nivå i Sverige 2021. I Grigorij får vi in en rutinerad förare som är positiv och kan visa vägen i matcher när det står och väger med sin tuffa och spektakulära åkstil. Vem längtar inte efter att få se hans brutala inside lines på Gröndal igen?", säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson på Smedernas hemsida. 

Grigorij har en bra säsong bakom sig med en bronspeng från SEC bland annat och levererat bra med poäng i sin polska klubb Motor Lublin.

Grigorij säger på Smedernas hemsida:

" - Är väldigt glad att vara tillbaka i Eskilstuna och Smederna. Jag trivs väldigt bra med banan och lagledarna i klubben. Jag hoppas kunna ta mycket poäng åt laget och vinna guld".

Eskilstuna-Smedernas förartrupp så här lång:

Gleb Chugunov 1,817
Michael Jepsen Jensen 1,748
Grigorij Laguta 1,588
Andzejs Lebedevs 1,566
Pontus Aspgren 1,439
Aleksandr Loktaev 1,000
Joel Kling 0,750
Max Belsing 0,500
Daniel Kaczmarek 0,500
Johannes Stark 0,500
Wille Bäckström 0,500