FREDRIK LINDGREN BLIR KVAR I VÄSTERVIK SPEEDWAY!


Västervik Speedway har förlängt kontraktet med Fredrik Lindgren.
Fredrik som kom in i Västervik under säsongen körde till sig ett snitt på 2,276.
Han körde även för Wlokniarz Czestochowa i PGE Ekstraliga den gångna säsongen och har även förlängt sitt kontrakt med dem.
I GP-serien blev det till slut en 4:e plats.
Morgan Andersson sportchef i Västervik Speedway säger i ett pressmeddelande:
”Att ha Fredrik klar för nästa säsong är vi självklart mycket glada för. Han fick en viktig roll i laget när han anslöt under säsongen och gjorde ett utmärkt jobb. Det är också mycket glädjande för Bauhaus-ligan och svensk speedway att landets bästa förare är redo för en fortsättning i det svenska seriesystemet. Med all den rutin och erfarenhet som Fredrik samlat på sig under alla år i världseliten så vet jag att även många av de yngre förarna i truppen kommer att dra lärdom av det. När vi nu har Fredrik i laget så känns det som vi har en mycket bra spets i truppen då han under ett flertal år utmanat om Världsmästartiteln och tillhör de absolut vassaste förarna i världen”
Fredrik själv säger följande om att förlänga med Västervik Speedway:
”Vi var väldigt glada över att få erbjudandet att få fortsätta i Västervik även för nästa år. För oss som team och mig som förare har Västervik hjälpt mig att återfå den goda känslan för att köra i Sverige igen. Organisationen i Västervik samt Morgan Andersson och Christian Harrysson Carlsson är en kombination av en bra grupp av människor som ständigt vill utveckla individerna som jobbar för klubben. Den andan gillar vi som team och samhörigheten mellan oss är otroligt positiv och stark. Vi ser fram emot 2022 tillsammans med Västervik Speedway!”

Västervik Speedways trupp så här långt
Artem Laguta 2.479
Fredrik Lindgren 2.276
Bartosz Smektała 1.954
Viktor Kulakov 1.875
Gleb Chugunov 1.655
Jaimon Lidsey 1.489
Mads Hansen 1.455
Anton Karlsson 0.500
Noel Wahlqvist 0.500