GLÄDJEKALKYLER I KLUBBARNA?

Än en gång så har ett lag inom speedwayen ekonomiska problem och denna gången är det Masarna. Förra gången var det Vetlanda Speedway som till och med gick i konkurs. Har ju varit många fler klubbar genom åren som haft ekonomiska problem.
Vad är det som gör att just speedwayklubbar gång på gång sätter sig i dessa ekonomiska situationer?
Är det glädjekalkyler man gör inför säsongerna och just det där guldet får kosta vad det kosta vill eller?
Detta skapar ju ännu mer fördomar om speedwaysporten i mina ögon. Man måste ju som supporter undra vad som sker i klubbarnas styrelserum inför varje säsongen. 
Nu ska jag säga att jag har ingen koll på hur ett kontrakt till en förare ser ut men man undrar ju när det gång på gång blir problem för klubbar att betala ut löner till dem.
Det blir ju inte lättare heller för dessa klubbar som nu är kvar i högsta serien att dra runt sina ekonomier när det försvinner hemmamatcher. För det är ju på dessa hemmamatcher det ska tjänas pengar.
Redan nu så brottas klubbarna med sviktande publiksiffror och när sånt här händer gång på gång så tror jag många supporters tappar tron på sporten tyvärr.
Jag som riktigt fan av sporten kommer ju fortsätta följa sporten med den vanliga Svensson som går då och då kommer bli färre och färre.
Det kanske är dags att inse att vi har inte det underlaget för att se dessa världsstjärnorna varje vecka utan det kanske är dags att backa ett steg.
Vill man se världsstjärnorna så blir det Gp-tävlingarna man får följa.
Tyvärr är nog sanningen så i lilla Sverige just nu när det gäller speedway.  Ja detta var mina tankar denna dagen när vi blivit ett lag mindre i högsta ligan.
Hoppas Masarna tar nya tag för att återkomma till högsta ligan så småningom. Det finns ju traditioner i Avesta att leva upp till.

Text: Niklas Pappila