Jason Crump gör comeback

Idag kom ett roligt besked från en trefaldig världsmästare. Den jag pratar om är Jason crump som meddelade att han gör comeback i engelska högsta ligan. Klubben han skrivit på för är Ipswich Witches som i fjol kom tvåa efter att förlorat finalen mot Swindon Robins.
Jason säger själv att det är en utmaning och en kul grej men han kommer att göra sitt bästa för klubben och lotsa fram de yngre förarna i laget.

Det är ingen dålig värvning Ipswich har lyckats med. Jason som nu är 44 år har under sin karriär tagit tre VM-guld 2004,2006 och 2009 plus ett antal silver och brons. Blev juniorvärldsmästare 1995. Lag-världsmästare tre gånger.
Lägg därtill flera ligatitlar i Sverige, Polen och Storbritannien. I Sverige körde han för Vargarna men mesta tiden var det i Vetlanda där han var en viktig kugge i lagbygget som var dominerande på början av 2000-talet med flera SM-guld.

Kommer bli en spännande säsong i England med flera profiler sedan tidigare är ju Nicki Pedersen (Sheffield speedway) och Jason Doyle (Swindon Robins) klara.


Text: Niklas Pappila