Jason Doyle klar för Dackarna!

Som vi på speedwaynews skrev redan igår om ryktena om Jason Doyle så blev det bekräftat idag han har gjort klart med Dackarna.

– Han är en av världens bästa förare och en poängmaskin av rang, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.

Säsongen 2015 körde den nu 35-årige Jason Doyle för Dackarna. Samma år gjorde han också sin första säsong i Grand Prix-serien och det slutade med en total femteplats.

Efter ett år i Dackarna skrev Doyle på för Rospiggarna. En klubb som då hade en viss Mikael Teurnberg som lagledare. Där var han bland annat med och körde hem ett SM-guld till Hallstaviks-klubben 2016.

– Jag känner Jason väldigt väl och värvade ju honom från Dackarna 2015. När Rospiggarna tog guld var han en maskin. Han var med under mina tre sista år där och förutom ett guld blev det också ett brons och en fjärdeplats, säger Mikael Teurnberg.

Under den perioden blev Jason Doyle också världsmästare 2017. De efterföljande säsongerna har han slutat i tur och ordning sjua, sjua och sexa i GP-serien.

– Han satsar på att bli världsmästare igen, det är det han laddar för, säger Teurnberg.

Dackarna får i Jason Doyle en världsstjärna, poängmaskin och vinnarskalle i ett och samma paket.

– Det är klart att jag efter våra säsonger tillsammans vet hans kvalitéer. Jason är en aggressiv förare som ger 100 procent i alla lägen. Han har en attityd på banan där han aldrig viker ned sig. Det är den typen av förare jag har tittat på till den sista platsen.

 

Gillar lagbygget

Dackarna har nu fyllt de åtta platser som finns i truppen till förare över 0,500 i snitt. Förutom Jason Doyle är Frederik Jakobsen, Jacob Thorssell, Rasmus Jensen, Maciej Janowski, Luke Becker, Kevin Wölbert och Tero Aarnio klara. Lägg därtill 0,500-snittarna Maksymilian Bogdanowicz, Theo Johansson, Avon van Dyck och Sammy van Dyck.

– Jag har sagt hela tiden att den sista platsen skulle gå till en toppförare. Jag har inte känt mig stressad alls utan har sonderat terrängen och varit kall. Jag har känt på mig att det skulle komma öppningar. Under en tid har jag pratat med flera riktiga toppar och när möjligheten med Doyle dök upp gick det ganska snabbt. Han är en poängmaskin som sällan är under tvåsiffrigt någonstans. Jason gillar dessutom vårt lagbygge skarpt och han har kört med Jacob i Rospiggarna och har också varit lagkamrat med Rasmus i England tidigare, säger Mikael Teurnberg.

Läget förändrades snabbt

Under 2020 körde Jason Doyle för Västervik i Bauhaus-Ligan. Utgångspunkten var också att han skulle fortsätta där över kommande säsong. Nya regler i den polska högstaligan gör dock att förarna enbart får köra i ytterligare en liga och i det läget föll Doyles val på England och Swindon. I veckan kom dock nyheten att Swindon inte kommer till start i år och det förändrade alltså läget rejält för Doyle. Nu blir det istället en återkomst i Dackarna.

– När det blev klart att Swindon inte skulle komma till start pratade jag med ”Micke” om att köra i Dackarna. Jag är väldigt glad över att få den här chansen. Dels för att jag hade en bra tid senast jag var i klubben samt också att få möjligheten att jobba med ”Micke” igen, säger Jason Doyle på Dackarnas hemsida.

 

Första gången i samma lag

2020 har förstås varit ett tufft år för alla, inte minst för resande speedwayförare.

– Det var svårt och var givetvis långt ifrån det man hade planerat. Förhoppningsvis blir det inte likadant i år. Vi får hålla ihop och ta det månad för månad och hoppas att vaccinet är framgångsrikt. Samtidigt är det så att vill vi köra speedway måste vi göra det som krävs för att kunna göra det. Jag är ju den typen av förare som vill köra så mycket som möjligt och med de restriktioner som nu finns blir det lite annorlunda.

Jason Doyle anser att Dackarna har ett mycket starkt lag på papperet och tycker att det ska bli extra intressant att köra i samma lag som Maciej Janowski.

– Vi har absolut ett lag som kan vara med och köra om SM-guldet. Dackarna har haft ett bra lag i många år med förare som ”Magic” (Maciej Janowski), Dudek (Patryk) och Hancock (Greg), men inte lyckats ta sig hela vägen. Det ska också bli väldigt roligt att köra i samma lag som ”Magic”. Vi har aldrig gjort det tidigare och jag hoppas att vi kan göra något bra tillsammans för Dackarna, säger Jason Doyle.

Hur lyder dina målsättningar för 2021?

– Individuellt strävar jag efter att bli världsmästare igen. Jag vill också sätta mina klubblag i en bra position där vi förhoppningsvis kan ta oss hela vägen till final. 

Dackarnas Trupp:

Maciej Janowski 2,027
Jason Doyle 1,865
Rasmus Jensen 1,429
Kevin Wölbert 1,429
Jacob Thorsell 1,396
Frederik Jakobsen 1,319
Luke Becker 1,250
Tero Aarnio 1,120
Maksymilian Bogdanowicz 0,500
Avon Van Dyck 0,500
Sammy van Dyck 0,500
Theo Johansson 0,500