Joel Kling gör klubbyte!


Idag blev det klart att den Dacke fostrade föraren Joel Kling byter klubb till säsongen 2021. Ny klubbadress blir Eskilstuna-Smederna. Joel trivs på Eskilstunaovalen det var bland annat där han vann JSM 2018.

Med de nya reglerna till säsongen 2021 där plats 6 i laget ska vara en svensk med max 1,000 i snitt så passar Joel perfekt på den arbetsbeskrivningen med sitt snitt på 0,750.

- Jag ser verkligen fram emot att bära Smedernas väst, ska bli riktigt kul att representera dem! Jag har haft det tufft i två säsonger nu, tror detta kommer bli nyckeln till en vändning för mig och förhoppningsvis ta ett guld tillsammans med Smederna", säger Joel Kling på Smedernas hemsida

.- Vi är väldigt nöjda över att knyta till oss en seriös ung svensk för att höja konkurrensen om plats 6 i elitlaget. Joel kommer närmast från två lite tuffare säsonger om man ser till hans prestation men vi vet att kapaciteten finns där. Joel har tillräckligt med silvermedaljer med Dackarna och vill gå för guld 2021", säger Smedernas sportchef Jimmy Jansson på Smedernas hemsida.

Truppen i Eskilstuna Smederna så här långt:

Gleb Chugunov 1,817

Pontus Aspgren 1,439

Joel Kling 0,750

Wille Bäckström, 0,500


Foto: Matilda Bengthsson Photo