Körschemat för säsongen 2021 av Bauhausligan klart!

Idag släppte ESS körschemat för säsongen 2021som blivit godkännt av SVEMO.

Skapandet av ett schema för BAUHAUS-ligan i speedway är ett omfattande arbete som klubbarnas representanter lagt mycket tid på de senaste veckorna. Hänsyn till klubbarnas önskemål om dagar att föredra och undvika ska matchas med förarnas scheman i andra ligor i Sverige och övriga länder, individuella tävlingar, GP-serien och EM-serien. Efter mycket pusslande har klubbarna enats om ett förslag som förbundet nu har godkänt.

Schemat har sin huvudsakliga matchdag på tisdagar, som är en prioriterad dag för svensk speedway i det internationella samarbetet som sker mellan ligorna. Till det läggs också en match på torsdagar, precis som de senaste åren, för att skapa förutsättningar för bättre mediabevakning, inte minst genom vår sändningspartner C More. Fler matchdagar gör speedwayen mer synlig och skapar viktiga möjligheter för klubbarnas samarbetspartners samtidigt som det ger fler möjligheter för speedwaysupportrarna att följa sporten.

I nuläget utgår klubbarna från att publikrestriktionerna har släppt när det är dags för ligapremiär med tanke på det intensiva vaccinationsarbete som startar i dagarna. Klubbarna kommer att vara väl förberedda för att hantera eventuella begränsningar t.ex. genom enbart sittande publik och hantering av köer och ser i dagsläget ingen anledning att planera för något annat än en full serie med dubbelmöten.

Efter genomförd grundserie går lag 3-6 till kvartsfinal där 3:an väljer om man vill möta lag 5 eller 6 i grundserien. Vinnarna i kvartsfinalen går till semifinal där lag 1-2 från grundserien väntar. Ligasegraren väljer vilken av kvartsfinalvinnarna man vill möta. Vinnarna av semifinalen går till final. Samtliga slutspelsmatcher körs som dubbelmöten där bäst placerade lag väljer om man börjar hemma eller borta.

Första omgången som startar 4 maj innehåller följande matcher Indianerna-Lejonen, Masarna-Smederna och Dackarna-Västervik sedan avslutas omgång 1 6 maj med matchen Vetlanda-Rospiggarna.

Fullständiga körschemat kommer ligga här på sidan i tävlingskalendern.