KRÖNIKA

Då var det nyårsafton 2023 när jag sitter och skriver detta och dags att lägga ännu ett år till handlingarna.
Vi har ju haft en tillbakablick på det gångna året genom vår julkalender som vi har kört här på sidan de senaste åren.
Så det får väl bli en krönika om vad vi ser fram mot året 2024 istället. Finns nog många godbitar man vill ha som speedwaysupporter och alla har naturligtvis sina egna godbitar de hoppas på. SM-guld vill ju alla ha och själv så hoppas jag att Dackarna försvarar sitt guld.
Hoppas också att de publiksiffrorna som vi hade under de två finalmatchen sprider sig till seriematcherna runt om på arenorna. Tycker klubbarna har gjort sig förtjänta av detta, då många jobbat hårt med sina ekonomier.

Tittar man vidare på just högsta ligan i Sverige så får vi ju besöka en nygammal arena 2024 då Vargarna återkommer till Bahausligan. Roligt att ett lag som Vargarna åter är i högsta ligan. Man hoppas de byggt laget klokt och inte riskerar sin ekonomi bara för att man ska köra i Bauhausligan utan har ett långsiktigt tänk.

Går man ner ett steg i serieupplägget till Allsvenskan så tycker jag ni ska ta och åka på några matcher 2024. För det bjuds på riktigt bra speedway även där och ni får chansen att se många svenska förare. Finns även några unga utländska förare som kör där och man vet ju att en del förare genom åren börjat sina svenska karriärer i just allsvenskan för att nu vara världsförare.

Går man vidare till finrummet och kollar på SGP så hoppas jag att Fredrik Lindgrens form håller i sig och hoppar upp ett hack till. För han är med i toppen i de flesta tävlingarna men behöver vinna några fler under säsongen för att säkra ett VM-guld.
Tycker även ni ska ta chansen att säkra en biljett till GP-helgen i Målilla för då har ni möjligheten att se tre tävlingar på två dagar.
Fredagen så gör juniorerna upp om VM-poäng i SGP2 och sedan återkommer SGP4 under lördagsförmiddagen för att kora en världsmästare bland ungdomarna.
Lördagskvällen avklaras med SGP och där hoppas vi ju på en svensk framgång.410143313_803582485114022_1942688116213117420_njpg

Jag hoppas också att de unga förarna som gjorde bra resultat internationellt fortsätter sin klättring mot toppen och tryggar framtiden för svensk speedway.
Har alltid haft den inställningen att man måste köra mycket för att växa som förare. Nu har jag ju aldrig kört men tror ändå att så måste det nog gå till.

Önskelistan kan göras lång som ni märker och man får hoppas något av allt man önskar slår in. Tycker det är dags att Sverige får framgångar så intresset ökar för sporten. Framgångar föder framgångar enligt mig.

Avslutar med att önska alla ett riktigt gott nytt år!2024_20231231_095406_0000png