KUNG LJUNG TILLBAKA I VÄSTERVIK SPEEDWAYVästervik Speedway presenterade ett nyförvärv igår. Det är en förare som kört för klubben i många säsonger innan, närmare bestämt 11 säsonger.
Så man får väl kalla Peter Ljung en hemvändande hemmason kanske.
Peter lämnade Västervik 2019 för att köra för Vetlanda Speedway.
Under 2021 hade han en tung säsong det blev till slut ett snitt på 1,068.
Han kommer säsonger 2022 även köra för Unia Tarnow i polska tredjeligan och Griparna i allsvenskan.

”Vi är mycket glada att ha Peter tillbaka i klubben efter 2 års frånvaro då han förmodligen hade sina bästa säsonger i karriären 2018 - 2019 innan han tog beslutet att återvända till sin moderklubb Vetlanda. Vartefter lagbygget har fortgått och vi efter avslutad säsong såg att vi kommer behöva göra vissa förändringar för att hålla oss under 11,00 i snitt till 2022 så har intresset från vår sida ökat för Peter och det känns som det varit ömsesidigt. Med Peter i truppen får vi såklart mängder av rutin och erfarenhet men också en förare som trivs utmärkt på Hejla Arena. Jag är övertygad om att vi kommer få se en taggad och förberedd ”Kung” Ljung till nästa säsong och med hans för mig gynnsamma snitt så kommer han bli en mycket viktig förare för oss. Jag vet att Peter är riktigt revanschsugen efter de sista säsongerna och det ska bli intressant och roligt att återigen kampera ihop med den klubbikon han är”, säger sportchefen Morgan Andersson på Västervik Speedways Facebooksida.

”Det är med stor glädje jag kommer ”hem” till Västervik och varför det känns som hem behöver väl ingen större förklaring efter mängder av säsonger i klubben. Västervik Speedway har under väldigt många år varit och är klubben i mitt hjärta. Efter en mindre lyckad utflykt till Vetlanda är det dags att vända skeppet i rätt riktning. Jag är både glad och stolt över att få denna möjlighet och tackar Morgan Andersson och klubben för detta förtroende. Var ju med och tog SM Guld 2005 för klubben och tycker det är dags nu igen när det vankas 100-års Jubileum för klubben nästa år. Måste också tillägga att det känns extremt bra att återigen få Hejla Arena som hemmabana då jag klassar den som en av de absolut bästa banorna och att återigen få träffa alla underbara supportrar och funktionärer som jag träffat under mina tidigare år i Västervik. Blir väl i stora drag ”sagan om konungens återkomst” ”, säger Peter Ljung med ett leende på läpparna på klubbens Facebooksida.

VÄSTERVIKSPEEDWAY

Artem Laguta 2.479
Fredrik Lindgren 2.276
Bartosz Smektała 1.954
Viktor Kulakov 1.875
Gleb Chugunov 1.655
Jaimon Lidsey 1.489
Mads Hansen 1.455
Peter Ljung 1.068
Anton Karlsson 0.500
Noel Wahlqvist 0.500

Kan vara en bild av 1 person motorcykel och utomhus