Lagkaptenen förlänger med Eskilstuna-Smederna!För några dagar sedan

För några dagar sedan så blev det klart att den hyllade lagkaptenen Michael Jepsen Jensen förlänger med Eskilstuna-Smederna. Michael har fått lyfta SM-pokalen tre gånger som lagkapten i Eskilstuna-Smederna och nu går han för att göra det en fjärde gång.

I en pressrelease säger: " - Det var givet för oss att behålla Michael i laget för 2021. Han är en viktig kugge för oss som kapten och har förmågan att tända till och steppa upp i sin roll när det behövs som mest", hälsar lagledartrion Jerker Eriksson, Jimmy Jansson och Stefan Jarl.

"- Det var inget svårt beslut för mig! Jag kommer självklart fortsätta som kapten för Smederna och försöka plocka en till guldmedalj. Klubben är tillbaka och satsar hårt på nästa säsong och jag ser fram emot att vara en del av laget och klubben i jakten på guldet", säger Jepsen Jensen.

Som bekant blev det ingen styrning i Sverige och Eskilstuna för Jepsen Jensen 2020, det är något han har längtat efter.

"- Jag har saknat den enorma stämningen som är i Eskilstuna och glädjen som visas för Smederna. Även organisationen, laget och framförallt våra lojala sponsorer och fans", säger Michael.

Säsongen 2020 gick inte riktig som Jepsen Jensen ville. Nu är siktet inställt på 2021 och förberedelserna är i full gång.

"- Jag satsar mycket på mina klubbar som ger mig stabilitet och sinnesfrid att hålla en så hög nivå som möjligt. Jag drömmer stort, jobbar hårt och satsar allt jag kan för att saker ska hända. Det var en mycket tuff säsong 2020 så jag är väldigt motiverad för 2021. Vinterträningen är i full gång och jag längtar efter att vara tillbaka på speedwaycykeln. Individuellt står SEC högt upp på min lista och mycket fokus kommer att ligga där", säger Michael själv på Eskilstuna-Smedernas hemsida.

Eskilstuna-Smedernas lagtrupp så här långt:

Gleb Chugunov 1,817
Michael Jepsen Jensen 1,748
Andzejs Lebedevs 1,566
Pontus Aspgren 1,439
Aleksandr Loktaev 1,000
Joel Kling 0,750
Daniel Kaczmarek 0,500
Johannes Stark 0,500
Wille Bäckström 0,500