LAGTRUPPERNA FORTSÄTTER VÄXA!

De senaste dagarna så har lagen i både Bauhausligan och Allsvenskan släppt förare. I Bauhausligan är det många toppförrare som gjort klart med klubb.
Bland annat så har Dackarna från Målilla förlängt kontraktet med publikfavoriten Maciej Janowski.

Maciej Janowski kommer därmed göra sin åttonde säsong i klubben. Detta året blev det även en medalj i GP-serien efter många år utanför pallen i totalen så fick han äntligen utdelning i form av en bronsmedalj.
I Dackarna så går han i med snittet 1,951.
20220510192724_IMG_3656JPG
Bildtext: Maciej Janowski fortsätter i Dackarna
Foto: Niklas Pappila

– Vi är jätteglada för den här förlängningen. Han är en viktig pusselbit i lagbygget och passar in bra på alla sätt. När det gäller 2023 har vi haft en bra diskussion under en längre tid. Redan vid den sista GP-tävlingen i Torun sa Maciej till mig att han inte var ett dugg intresserad av att byta klubb utan att det bara var Dackarna som gällde. Vi har varit överens en tid och nu är alla papper i ordning, säger Mikael Teurnberg i ett pressmeddelande.
==============================================================================

Även Piraterna släppte en toppförare i dagarna då de gjort klart med en förlängning med Piotr Pawlicki som förra säsongen kom in i laget efter att Vetlanda Speedway gjorde konkurs.
Piotr som blev Piraternas bästa poängplockare med 112 poäng på 53 heat.
Piotr går in i Piraternas lagtrupp med snittet 2,113.

- Mycket viktigt att Piotr väljer att förlänga med oss en säsong till. Han var vår spjutspets och har vunnit många viktiga heat och vi ser fram emot mer av det under säsongen 2023 säger lagledare Daniel Davidsson på Piraternas sociala medier.
Piotr Pawlicki Foto Emilia Hamerska Lengasjpg
Bildtext. Piotr Pawlicki fortsätter i Piraterna säsongen 2023.
Foto: Emilia Hamerska Lengas

==============================================================================

Indianerna har det ju varit lite tyst om i dessa tider med Silly Season men igår så släppte de en viktig pusselbit i sitt lagbygge.
Jason Doyle som kom in i Indianerna den gångna säsongen under slutspelet får nytt förtroende från start denna gång.
Jason körde bara två matcher förra säsongen och det var semifinalerna mot Dackarna och det blev 12 heat och 24poäng.
Jason går in med snittet 2,361 i Indianerna.
I GP-serien blev det till slut en tionde plats i totalen men han fick ett permanent wildcard till GP-serien 2023.
Jason Doyle Foto Wojta Foto 2jpg
Bildtext: Jason Doyle åter i Indianerna och GP-serien 2023
Foto: Wojta-Foto.cz

-Den i mitt tycke mest professionella föraren är klar för en förlängning. Vi hade ju möjligheten att lära känna varandra under fjolårssäsongen när han hoppade in som skadeersättare i slutspelet och det blev tidigt klart för oss att han stod högt upp på vår önskelista. Samtidigt var det också tydligt att de dåvarande polska reglerna inte möjliggjorde körning i den polska, engelska och den svenska ligan. Detta gjorde att det har varit lite avvaktande innan vi hade grönt ljus för fortsatta förhandlingar, när Polen tillslut genomförde den regeländring som möjliggör körning i tre ligor.

Jason är en förare som är proffsig i allt, ställer höga krav på sig själv men också på sin omgivning och som vill vinna varje heat, match och tävling han ställer upp i. Samtidigt är han en förare som passar bra in i den trupp vi arbetat fram och alltjämt jobbar med att färdigställa helt säger lagledare Peter Johansson på Indianernas hemsida.
==============================================================================

Hos Västervik Speedway så kom beskedet i dagarna att de förlänger kontraktet med danska Mads Hansen.
Detta blir hans fjärde säsong i klubben och under den gångna säsongen så blev det åtta matcher.
Till säsongen 2023 så går han in på snittet 1,407.

-Vi är mycket glada att Mads väljer att fortsätta i klubben och det var inga tvivel från vår sida att förlänga avtalet. Utvecklingen i Mads karriär går stadigt framåt och vi är mycket nöjda med vad han presterade för oss under året. Mads fick även chansen att visa upp sig i finrummet då han deltog i GP tävlingen i Målilla där han fick med sig 7 poäng och visade att han även kan prestera utmärkt mot den absoluta världseliten. Jag hoppas och tror att Mads kommer ta ytterligare steg under den kommande säsongen och att vi har många säsonger kvar tillsammans säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Mads Hansen 2jpg
Bildtext: Säsong 4 blir det för Mads Hansen i Västervik Speedway
Foto: Wojta-Foto.cz
==============================================================================

De svenska mästarna Eskilstuna Smederna presenterade under fredagen sitt andra nyförvärv inför säsongen 2023. Detta när de skrivit kontrakt med Jaimon Lidsey.
Jaimon som körde för Västervik Speedway 2021 och 2022. Den senaste säsongen så blev det 11 matcher. I dessa matcherna så körde han in 65 poäng och det blev snittet 1,300.
I Eskilstuna Smederna så går han in på snittet 1,370.

– Vi visste att vi skulle behöva bygga om delar av laget efter SM-guldet med tanke på snittreglerna. Tidigt fick vi upp ögonen för Jaimon då hans snitt passar in hos oss på ett bra sätt, samtidigt som vi vet vilken potential han har. Vi tror att Jaimon kan utvecklas i Smederna och bli en viktig byggsten i lagbygget mot SM-guld 2023, säger lagledare Jerker Eriksson på Eskilstuna Smedernas sociala medier.

Jaimon Lidsey Foto Norrstrm Fotojpg
Bildtext: Jaimon Lidsey till Eskilstuna Smederna säsongen 2023.
Foto: Norrström Foto
==============================================================================

Hos Rospiggarna så blev det klart att Johannes Starck ansluter till truppen. Johannes som varit trogen sin hemmaklubb Eskilstuna Smederna hela sin karriär gör nu alltså ett klubbyte.
Säsongen som var blev förstörd av skador och missade mycket av säsongen. det blev dock några matcher med Eskilstuna Smederna, Örnarna och även några division 1 matcher för Johannes.
I Rospiggarna så går han in på snittet 0,500.

- Johannes Stark är en bra speedwayförare som jag ser mycket utvecklingspotential i. Han har ett genuint speedwayintresse och har gjort flera bra elitserieheat genom åren men kanske inte riktigt fått förtroendet förut. Vi har jobbat ihop tidigare så vi vet vart vi har varandra. Det är en bra och ödmjuk kille som alltid har ordning och reda på grejerna. Jag tror att 2023 kommer bli ett väldigt bra år för Johannes och det ska bli intressant att följa honom och hans utveckling säger lagledare Peter Jansson på Rospiggarnas Facebooksida.
==============================================================================

Även i de allsvenska lagen har det kommit nyheter om förare som är klara. 
Griparna från Nyköping har gjort klart med en förlängning med Kim Nilsson. Kim som den gångna säsongen var bästa poängplockare i Griparna och hela allsvenskan med ett snitt på 2,682.
Säsongen 2023 så kör han även i GP-serien då han genom att vinna GP-Challenge i Glasgow.
Vilket lag han kör i Bauhausligan 2023 är i skrivande stund oklart.

Vargarna värvar Mathias Thörnblom från Smålänningarna. Där blev det 8 matcher och gav snittet 2,333. Säsongen som kommer så kör Mathias för Piraterna i Bauhausligan.

Gislaved Speedway har gjort klart med två unga polacker i Wiktor Jasinski och Oskar Paluch.
Wiktor Jasinski körde för Gislaved Speedway eller Smålänningarna som de hette då den gångna säsongen.
Det blev fem matcher vilket gav snittet 2,286 och med detta så var han en av allsvenskans bästa förare.
Oskar Paluch är en riktigt stortalang och sägs bli nästa Bartosz Zmarzlik. Endast 16 år och bli jämförd med världens bästa speedwayförare säger inte lite.
Han har redan testat på PGE Ekstraliga där det blev 11 matcher med Stal Gorzow och det blev drygt 1 poäng med heat.

Detta var en sammanfattning av senaste dagarna av Silly Season. Ni kan läsa hela lagens trupper så här långt på följande länk.
http://speedwaynews.se/blog/silly-season-bauhausligan-och-allsvenskan