Maksym Drabik bryter tystnaden!

Maksym Drabik har via sitt Instagramkonto gjort sitt första uttalande om sin dopingavstängning. Det var 2019 som han fastnade i en dopingkontroll i samband med en finalmatch i polska högsta ligan. Själva testet gav inget utslag utan det var Maksym som svarade uppriktigt på de frågorna som ställdes där han sa att han fyra dagar innan matchen fått näringstillskott i droppform.
problemet var bara att man bara får ta max 100ml per 12 timmar. Wroclaws klubb läkare hade dock gett honom 500ml vid ett tillfälle.  

Nu ger han sin syn på hur hela denna affären har skötts. Han skriver att han tycker den har misskötts från första början. Han dömdes från början till 4-års avstängning som han via sin advokat överklagade. Samtidigt så drevs hela fallet med en stor medieinriktning endast på POLADA:s webbplats skriver Maksym. Vilket han inte förstår och även har påpekat att de inte skulle missbruka hans namn och allt skulle ha skötts konfidentiellt. Han skriver vidare att han tycker allt endast skulle skötts i domstol och inte via media då objektiviteten går förlorad.

Vidare skriver han att han är skyldig vilket han hela tiden har sagt. Han erkänner att han tog denna infusion vid detta tillfället. Så han har varit ärlig hela tiden och vill alltid vara ärlig. Han blir äcklad av doping.
Han ser sig själv som en idrottsman som lyckas genom hårt arbete och det blir fel när han nu över en natt blivit en fuskare i folks ögon.

Han fortsätter med att beskriva hur allt gick till då han blev rekommenderad av klubbläkaren i Wroclaw att ta droppet med näringstillskott vid just detta tillfället. Detta för att stabilisera hans hälsa. Han ifrågasatte aldrig detta då han litade på läkaren och sjukvården. Han visste inte då att han fått en alldeles för hög dos.

Själva fallet pågår fortfarande och han vet fortfarande inte den slutliga domen. Så förmodligen väntar fler rättsliga processer de närmaste månaderna skriver Maksym.
Det sas att dom skulle kommit i mitten av förra säsongen. Men att allt drogs ut på som gjorde att han helt tappade motivationen och avslutade säsongen tidigt.

Han avslutar med att tacka alla de människor som stöttar honom i denna kampen.Maksym Drabikjpg