Masarna!

Tänkte ha en liten genomgång av lagen i årets Bauhausliga nu när alla lagen är klara vilket de har varit ett tag nu. Vi börjar med svenska mästarna Masarna.
Var väl en överraskning för många att de vann SM-guld 2020 men är alltid roligt när lag slår från underläge.
Nu är frågan om de kan försvara sitt guld vilket inte många lag klarat av genom åren och tror nog det blir svårt för Masarna att hamna i den skara av lag som försvarar ett guld tyvärr.

Förarna i Masarna 2021

1.Piotr Pawlicki 1,800
2.Przemyslaw Pawlicki 1,600
3.Martin Smolinski 1,364
4.Marcin Nowak 1,333
5.Patrick Hansen 1,250
6.Dimitri Berge 1,250
7.Francis Gusts 1,250
8.David Bellego 1,189
9.Philip Hellström Bängs 0,500
10.Emil Millberg 0,500
11.Alexander Lijekvist 0,500
12.Aleks Lundquist 0,500

De har tappat flera tunga namn speciellt på svensk sidan då Antonio Lindbäck valt att sluta och Kim Nilsson gått till Rospiggarna. Även Vadim Tarasenko som var riktigt bra i slutspelet har försvunnit till Västervik.

Vad har de fått in som ersättare till dessa förare då? Första nyförvärvet är Piotr Pawlicki som nu får köra tillsammans med sin bror Przemyslaw igen. Piotr är i sina bästa stunder en av världens bästa förare tycker jag. Viker för det mesta aldrig ner sig vilket kan vara på både gott och ont.
Sedan har de tagit in Marcin Nowak som körde för Vetlanda förra året där blev det två tävlingar.
Francis Gusts är en ung lett som man inte läst så mycket om än men det kanske kommer.
Sedan har de kvar de två franska förarna Dimitri Berge och David Bellego som verkar trivas uppe i Avesta.
Martin Smolinski som kommer vara lagkapten. Men jag undra om han tar en plats i laget för det finns fyra platser som han är med och slåss om. Men det kanske är tänkt som en rotation mellan förare.
Efter att ha en stark svensksida med Antonio och Kim så blir det tunt på den sida detta året. En av Sveriges största talanger för axla den posten nu i Philip Hellström Bängs. Nu blir det att köra i ordinarie väst som jag tror han kommer klara galant.
Sedan har de tre svenskar som kommer slåss om de sista platserna i laget vilket jag tror är bra för deras utveckling. De jag pratar om är Emil Millberg, Alexander Lijekvist och Aleks Lundquist.

Jag tror Masarna kommer hamna i botten av tabellen då det är lite tunt på de flesta platserna. Men att tippa har aldrig varit min starka sida så masfans ni får hoppas jag har fel igen.

Text: Niklas Pappila

Foto: Matilda Bengthsson Photo