MASARNA DRAR SIG UR BAUHAUSLIGAN!

I dag så kom beskedet från Masarna att de inte kommer till start i Bauhausligan 2023. Det har ju varit känt en längre tid nu att de har kämpat med sin ekonomi. Bland annat har de kvar förarskulder från den gånga säsongen. Så idag kom beslutet att det blir ingen elitspeedway i Avesta 2023.
Klubben har kämpat med kommunen, sponsorer och den egna organisationen för att få kunna reglera förarskulder och skapa en ekonomisk grund för att bygga ett lag som man klarar att finansiera för säsongen 2023. Trots att klubben fått mer tid på sig än vad regelverket medger har arbetet inte burit tillräckligt med frukt. Därför har man i dialog med Svemo och ESS kommit fram till att förutsättningarna för att delta i 2023 års BAUHAUS-liga inte finns och klubben drar sig därför ur serien.

I ett pressmeddelande säger Masarnas ordförande Roger Uppgård:
”Vi har gjort allt som stått i vår makt och vi är tacksamma för att Svemo och ESS gått utanför regelverket och gett oss mer tid.”
”Med den extra tiden har vi fått chansen att vända på varenda sten och konstaterar då att vi inte kommer klara en säsong i BAUHAUS-ligan. Samtidigt som det givetvis känns som ett nederlag är det också skönt att vi verkligen kunnat utvärdera alla alternativ. Nu riktar vi blickarna framåt och kommer arbeta vidare med den fina ungdoms-verksamheten som finns i klubben, som får lägga grunden till vår nya framtid” avslutar Uppgård.

Mikael Karlsson på Svemo säger:
”Det är väldigt tråkigt att vi hamnat här. Alla inblandade har gjort vad man kunnat och inser nu att det inte är lösbart. Då är det enda ansvarsfulla beslutet att starta om verksamheten från grunden. Nu måste vi titta framåt och låta övriga klubbar börja planera inför den säsong som snart är här. Vi kommer fortsätta en nära dialog med ESS för att göra vad vi kan för att säsongen ska bli så bra som möjligt”.

 Mikael Holmstrand  ESS ordförande säger:
”Vårt huvudspår och första prioritet har varit att försöka säkerställa åtta lag i ligan. Samtidigt har vi haft ett tydligt krav på Masarna att om dom ska starta säsongen i ligan så ska dom också kunna slutföra den. Ett utträde nu är givetvis både tråkigt och olyckligt, men det hade varit långt värre om det skett under pågående säsong”.
”Vi kommer nu omgående sätta oss ner för att se om vi behöver göra några justeringar t.ex. kring schemat för kommande säsong. Vi har givetvis bollat alternativa scenarion längs vägen men först nu när vi vet förutsättningarna ska vi ta det arbetet i mål också”, avslutar Holmstrand.