M.Sjöö Speedway Racing #203

Dags för en liten pratstund med en ung förare igen och denna gång har Milo Sjöö 11 år från Jönköping ställt upp och svarat på lite frågor. Milo kör för Nässjö speedwayklubb.
2019 så var det guldhjälmstävlingar som gällde tyvärr så fick säsongen ett lite snabbt slut då ett armbrott satte stopp för fortsatt tävlande. Men inför säsongen 2020 blir det tävlande i ungdomsserien som Milo ser fram emot.

Milo-Sj-3-194x300jpg

1. Hur kommer det sig att du började med speedway och hur gammal var du då?

- Jag har hängt med pappa när han har varit och kollat på speedway. När jag var 8år så ville jag testa själv. Vi såg att Nässjö speedway hade en speedwayskola och testade detta. På den vägen är det.

2. Vad är det bästa med just speedway? Håller du på med några andra sporter? 

-  Det bästa med speedway är att få tävla på en lite seriösare nivå. Som i dom flesta sporter får man inte köra med tabell förrän man är äldre, då tycker jag inte det är någon mening med det. I speedway får man till och med köra SM i min ålder. Fartupplevelsen är också väldigt rolig.
Håller även på med fotboll.

3. Hur tycker du man ska få fler att börja med speedway?

-  Klubbarna måste synas mer och ha mer "prova-på-dagar". Det är många som kanske inte vet att det ligger en speedwaybana i närheten.

4. Finns ju flera klubbar som har speedwayskola, detta är väl en bra grej för att få fler intresserade? Finns det andra sätt att få fler till sporten? Jag tänkte man kanske skulle ha något till föräldrar som har barn som vill börja. Är ju inte alla föräldrar som kan detta med motorer och sånt menar jag.

- Jag tyckte speedwayskola var bra. Finns många speedwayföräldrar som man kan lära av när det gäller motorer med mera.

5. Du ska köra för Nässjö speedway denna säsongen eller hur? Var det där du också började köra?

- Det blir Nässjö speedway denna säsongen och det var även där jag började speedwayskola 2017.

6. Har du någon förebild inom speedwayen?

- Bartosz Zmarzlik och Tai Woffinden

7. Var har du för mål med denna säsongen?

- Mina mål denna säsongen är att ligga på ett bra snitt och bli uttagen till SM.

8. Framtidsmål inom sporten?

- Vara med i Speedway grand prix och få fler att börja med sporten.

9. Något du vill hälsa alla dem som följer dig i din karriär?

- Vill tacka alla som följer mig och som är med och stöttar på träningar och tävlingar.

10. Några du vill tacka speciellt?

- Mina sponsorer som hjälpt mig mycket, min familj som lägger ner tid på att fixa med cyklarna och allt runt omkring. Även alla inom Nässjö speedwayklubb som lägger ner otroligt mycket tid och arbete för att vi ska kunna köra.

70758742_490709848429713_8352081592365088768_ojpg


Text: Niklas Pappila

Foto: Privata och från Nässjö Speedway.