NJUDUNGARNAS ALLSVENSKA TRUPP TAR FORM

Idag presenterade Vetlanda motorsällskap en grund i sitt lagbygge inför säsongen i allsvenskan 2023.
De kommer köra under namnet Njudungarna. En självklar och tydlig markering att man både börjar om och har landat i en ny mer ideell form av förening igen. En form där lokal förankring och långsiktigt lagbygge på alla plan är tyngdpunkten skriver Vetlanda motorsällskap på sin hemsida.
Lagledare blir Affe Trofast och han säger på hemsidan- Vi har haft fokus på ett så lokalt lag som möjligt, men tillgången på svenska förare är begränsat och därför har vi tittat på några utländska förare som vi haft förmånen att se i Vetlanda vid ett par tillfällen.

Första namnet i truppen blir holländaren Mika Meijer som mest har kört i Holland och Danmark.
Mika är 21 år och har ett holländskt silver och en sjundeplats i EM på långbana. Har även blivit en elfte plats i långbana-VM.

Sedan har Vetlanda även skrivit kontrakt med bröderna Van Dyck. Sammy och Avon har båda provat på Elitserien med Dackarna och har en stigande utvecklingskurva.
Avon och Sammy Van Dyck Foto Niklas PappilaJPG
Bildtext: Sammy och Avon Van Dyck kör för Njudungarna i allsvenskan 2023.
Foto: Niklas Pappila

Sedan blir amerikanen Gino Manzares Njudungeförare.. Gino som var med i årets Claes Ivarsson Memorial och visade vad han kan.

Sedan återvänder en hemmason får man väl säga då Vetlandaprofilen Filip Hjemland åter kör i Vetlandas färger.
Filip som kör för Dackarna i Bauhausligan lämnar 2023 junioråldern och får en stor roll i Njudungarna.
Den gångna säsongen blev det guld i den nystartade polska Ekstraliga U24 för Filip. Blev även några  matcher för Vargarna i Allsvenskan.

Det pågår förhandlingar med fler förare men första viktiga stommen i laget är klar säger Affe Trofast på hemsidan.