NOEL WAHLQVIST TILL DACKARNA

Dackarna fyller på truppen med en lovande junior. Det är den 18-årige Västervikskillen Noel Wahlqvist som har bestämt sig för att gå från en Smålandsklubb till en annan.
– En seriös kille som är en tuffing ute på banan, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg i pressmeddelandet från Dackarna

För en tid sedan stod det klart att Noel Wahlqvist inte skulle bli kvar i moderklubben Västervik Speedway. Nu är det klart att han istället kommer att representera Dackarna under 2023.
– När det stod klart att Noel inte skulle köra i Västervik och istället visade intresse av att köra för Dackarna kom vi väldigt snabbt överens om ett kontrakt för 2023, fortsätter Mikael Teurnberg.

Redan visat framfötterna
Noel Wahlqvist är en av Sveriges mest lovande juniorer. Han har vid flertalet tillfällen representerat det svenska juniorlandslaget.
Under 2023 kommer han också att tävla för de polska mästarna Lublin i den polska U24-ligan.
Han har redan gjort ett antal framträdanden i Sveriges högstaliga och har visat flera namnkunniga förare bakdäcket.
Det som hittills har varit problematiskt för Västervikskillen är att han redan har åkt på flera tuffa skadesmällar. I samband med dessa rehabiliteringar har han dock visat på en enorm vilja.

– Noel är en seriös kille som trots flera allvarliga skador kommit tillbaka starkare. Ett starkt psyke är viktigt för att gå långt i speedway och det har Noel. Han är en tuffing på banan och det känns spännande att ha honom i truppen, säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas trupp så här långt:
Daniel Bewley, snitt 2,153 
Rasmus Jensen, 1,973
Maciej Janowski, 1,951
Andzejs Lebedevs, 1,638 
Filip Hjelmland, 0,500
Ludvig Lindgren, 0,500
Avon van Dyck, 0,500
Sammy van Dyck, 0,500
Noel Wahlqvist, 0,500 


Vill ni läsa en intervju speedwaynews gjorde med Noel 2020 så finns den att läsa på följande länk:

http://speedwaynews.se/blog/noel-wahlqvist