Piraterna!

Fortsätter serien om lagen i Bauhausligan 2021. Denna gång tar vi en titt på Piraternas lagbygge. Piraterna som hade ett tungt år 2019 och ingen visste väl om de skulle komma till start 2020. Men det gjorde de efter ett imponerande jobb med att få till ett lag. Man kan väl säga att säsongen 2020 gick rätt så bra om man tittar på förutsättningarna.
Till årets säsongen så siktar de lite högre upp i tabellen och har byggt ihop ett intressant lag.

Truppen för säsongen 2021:

1. Peter Kildemand 1,368
2. Adam Ellis 1,298
3. Oskar Fajfer 1,280
4. Jakub Jamrog 1,262
5. Jonas Seifert Salk 1,250
6. Thomas Jörgensen 1,250
7. Lukas Fienhage 1,250
8. Tomas H Jonasson 1,100
9. William Björling 0,500
10.Rasmus Broberg 0,500

Piraternas Peter Kildemand får räknas som deras nummer 1. Han har väl sjunkit lite i kapacitet men ska nog ligga på 10poäng per match. Sedan har de Adam Ellis som förra året blev skadad och inte kunde fortsätta den finna start han gjorde på säsongen. Men kommer han tillbaka i form så blir han en toppförare i Motalalaget.


Oskar Fajfer en av många lovande polacker som det verkar finnas hur många som helst av. Blir även han en heatledare i Piraterna, vilket han inte skulle blivit i många andra lag.
Sedan har de fått in Tomas H Jonasson som gjorde en bra säsong i Rospiggarna förra året. I mina ögon blev han kvar för länge i Vetlanda för att blomma ut på riktigt. Tror han kan höja sitt snitt en del denna säsongen.

De har även fått in ännu en polack i Jakub Jamrog som är med och slåss om en plats i startsjuan. Riktigt bra förare som kört i högsta serien i Polen.
Danskarna Jonas Seifert Salk och Thomas Jörgensen ska slåss med just Jakub om en plats men måste nog höja sig lite för att få köra.
Sedan har de en världsmästare i långbana i truppen i Lukas Fienhage som är en spännande förare. Får väl se om han räcker till i den svenska högsta ligan.

På reservplats ser det lite tunt ut då de i skrivande stund endast har två förare med 0,500 i snitt. William Björling och Rasmus Broberg. Båda är intressanta namn och återstår att se vem som får mest tävlingar av dem.

Tror Piraterna hamnar i botten av tabellen även detta året men är glad att de bygger lag efter plånboken och ser till att laget finns kvar i seriesystemet.