Polska Ekstraligan vill ha förarna i Polen hela säsongen!

Polska ligan vill ha förarna till att flytta till Polen för hela säsongen detta berättar Nicki Pedersen i danska TV2 SPORTS senaste videopodcast.

Kom till Polen och gå i 2 veckors karantän och lämna inte landet förrän säsongen är slut. Denna uppmaningen fick Nicki av sin polska klubb GKM Grudziadz.

Den polska Ekstraligan är den största ligan och det är även där de stora pengarna finns. Därför är ligan desperat att få komma igång och då arbetar de med att få förarna att flytta till Polen för resten av säsongen.
Men detta är inte helt enkelt då många förare kör i flera olika ligor. Till exempel så har Nicki kontrakt med Rospiggarna i svenska Bauhausligan, Sheffield Tigers i brittiska ligan och Holsted i Danmark.

I Polen önskar de att man kommer dit och stannar men det är inte helt lätt för mig. Jag har barn i Danmark som jag inte träffat på länge då jag haft Coronavirus och satt i karantän.
Vidare är jag dansk och vill köra för Holsted och mina danska sponsorer i danska ligan säger Nicki fortsättningsvis.

FB_IMG_1587721435028jpg

Dock ser den trefaldiga världsmästaren en möjlighet.

-Eftersom jag har haft coronaviruset så kanske jag kan få ett intyg att jag är immun. Det är det vi jobbar på just nu och då kan det vara så att jag får tillåtelse att resa fram och tillbaka.

För en annan dansk stjärna Europamästaren Mikkel Michelsen är inte karantän något problem då han bor i Polen.

- Polen har så många olika förslag just för tillfället. En del är riktigt konstiga medan andra är mer vettiga. Men det är inte Polen som ska lösa allt utan det måste ske internationellt säger Mikkel.
Samtidigt förstår jag tanken att stanna i Polen där de stora pengarna finns, om du hamnar i karantän varje gång man passerar gränsen när gränserna öppnas igen.

-Speedway är min passion men också mitt jobb. Jag har investerat stora summor inför säsongen och får jag inte köra så kommer inga pengar in. Så förstår om någon väljer alternativet att stanna i Polen. Men för mig personligen är det lika viktigt att köra i Danmark inför de danska fansen och mina sponsorer säger Mikkel.

FB_IMG_1587721338477jpg

Det senaste om polska Ekstraligan är att de ska försöka komma igång i början av juni, men utan åskådare.
Bara i TV pengar handlar det om 40-50 miljoner kronor som ligan förlorar om de inte kommer igång. Så man förstår att de gör allt för att komma igång.


Källa: Sport TV2.DK

Text: Niklas Pappila