Sammanfattning av Stal Gorzows trupp!

Nästa lag till granskning är Stal Gorzow som slutade 2:a. Stal Gorzow började knackigt i serien och en orsak var nog att Bartosz Zmarzlik inte var att känna igen. Men ju längre säsongen gick ju bättre blev laget och alla vet ju hur det gick med Zmarzlik. Till säsongen 2021 har laget värvat in Martin Vaculik, Marcus Birkemose och Kamil Nowacki. Intressanta värvningar alla tre Martin Vaculik är riktigt bra och har blivit jämnare med åren och inte så många dippar som han hade förr. Sedan har de knutit till sig Marcus Birkemose som denna säsongen blev europamästare för U21. Även junioren Kamil Novacki är intressant som närmast kommer från ROW Rybnik.
Vilka har de tappat då? Jo Niels-Kristian Iversen som verkligen hade en tung säsong med massor av skador. Sedan Krzystof Kasprazak som inte fick chansen så många gånger denna säsongen då de ofta körde med Jack Holder som gästförare. Krzystof är en riktig fågel eller fisk så bytet till Vaculik blir nog bra på den fronten. Men de tappar också möjligheten att ha Jack Holder som gästförare då Apator Torun där Jack har kontrakt går upp i seriesystemet. Där är ett stort tapp. Även tappar de Nikolai Klindt som gästförare som hade en riktigt bra säsong.
Har ett intressant lag på pappret där Bartosz Zmarzlik får dra ett tungt lass. Många intressanta juniorer tycker jag. Sedan finns det svenskt i truppen genom Linus Sundström på ett så kallat Warszawa kontrakt. Återstår att se om han får chansen att köra någon match.

Stal Gorzow:

Bartosz Zmarzlik

Martin Vaculik

Anders Thomsen

Szymon Wozniak

Linus Sundström (Warszawa kontrakt)

Rafal Karczmarz

Marcus Birkemose 

Wiktor Jasinski (junior) 

Mateusz Bartkowiak (junior) 

Kamil Pytlewski (junior) 

Kamil Nowacki (junior)

Team Manager: Stanislaw Chomski

Nyförvärv:

Martin Vaculik från Falubaz Zielona Gora

Marcus Birkemose från  PSZ Poznan 

Kamil Nowacki från ROW Rybnik 

Förluster:

Niels-Kristian Iversen - Unia Tarnow

Krzysztof Kasprzak - MrGarden KGM Grudziadz

Jack Holder gästförare under 2020

Nikolai Klindt gästförare under 2020

Kamil Brzozowski gästförare under 2020