SM Finalerna 2023 till Målilla MK/Dackarna


Målilla MK/Dackarna har blivit utsedda till arrangör av SM Finalerna i Speedway 2023.
Efter genomgång av inkomna ansökningar om att få arrangera SM finalerna i Speedway 2023 har Svemo Track Racing beslutat att tilldela Målilla MK dessa tävlingar. Datum för SM finalen är tisdag den 27 juni, datum för USM/JSM finalerna återkommer vi med när kalendern är klar.
Målilla MK har genom åren visat att det är en proffsig arrangör av både nationella och internationella stortävlingar och vi ser fram mot ännu ett bra arrangemang, säger Svemo Track Racings sportansvarige Mikael Karlsson.
Vi har också önskat till vårt Internationella förbund (FIM) att få tilldela SM vinnaren ett wildcard till sommarens GP tävling i Målilla, men det beslutet tas av FIM under februari månad, fortsätter Mikael.

Micke Teurnberg ansvarig för SM Finalen från Målilla MK/Dackarna.
-Vill med glädje och stolthet presentera att vi fått förtroendet att arrangera SM Finalen 2023, efter två lyckade SM arrangemang 2020–2021 så ser vi fram emot att få arrangera SM Finalen 2023.
-SM Finalen 2022 ingick i SM veckan från Linköping och blev en succé, både sportsligt och även publikt sett och vi vill fortsätta på den resan.
-Datumet är 27 juni och det är endast två och en halv vecka innan GP tävlingen körs i Målilla, vi hoppas att många semesterfirare väljer att besöka oss under tisdagskvällen och se Sveriges 16 bästa förare göra upp om SM titeln, säger Micke Teurnberg i ett pressmeddelande.SM pallen 2020JPGBildtext: SM-pallen 2020