Svenska speedwayförares starttillstånd i Polen ogiltigförklaras!

Polska Ekstraligan planerar att starta 12 juni och köra utan publik, detsamma gäller de två övriga serierna i Polen men med senare startdatum.
I och med detta att de ska köra utan publik har klubbarna och det polska förbundet ställt krav på förarna som ska köra i de polska serierna.
Kravet är att de måste flytta till Polen, sitta 2 veckor i karantän och inte tillåtas åka hem så länge karantänkravet finns kvar.

Med anledning av att ingen vet när karantänkravet slutar eller när gränserna öppnas så man kan resa mellan länderna igen, så är många förare och deras familjer oroliga för vad som kommer hända.

Därför har Svemo i samråd med berörda förare som har kontrakt med svenska klubbar därför valt att meddela det Polska förbundet att dessa förare inte kommer att vara tillgängliga för de polska serierna så länge deras restriktioner finns kvar.
Därför har de redan utfärdade starttillstånden ogiltigförklarats med anledning av ändrade förutsättningar. Alla svenska förare kommer vara tillgängliga igen för de polska serierna när gränserna öppnas och det inte finns några restriktioner kvar.

-Detta är så klart ett väldigt tråkigt beslut att ta och det påverkar många, men vi måste säkerställa så att förarna kan var tillgängliga för våra svenska klubbar då vi fortfarande har förhoppningar att komma igång med våra egna serier någon gång under sommaren säger Tony Olsson Grenchef Svemo Track Racing.

Samtidigt så gör detta att vi kanske inte får se flera av alla toppförare som kör i Sverige då många säkert väljer Polen. Så det återstår att se hur den svenska ligan kommer utveckla sig detta året.

Text: Niklas Pappila

Foto: Matilda Bengtsson