THORSSELL TILL VÄSTERVIK SPEEDWAY

Idag fick vi det bekräftat, det ryktet som gått inom speedwayvärlden. Jacob Thorssell lämnar Dackarna i Målilla och kommer säsongen 2023 köra för Västervik Speedway.
Jacob som haft en tuff säsong i Bauhausligan och inte riktigt kommit upp i den standaren som han kan när allt stämmer. Han körde alla matcherna i Bauhausligan för Dackarna och stannade på snittet 1,271.
Utöver Dackarna så körde Jacob för Koljeraz Opole i polska tredjeligan och Holsted Tigers i Danska ligan.

-Det känns självklart mycket bra att få tillgång till Jacob nästa säsong. Under året har han blandat en del vad det gäller resultat och med det fått ett förmånligt snitt som jag är övertygad om att han kan höja rejält under nästa säsong. Jag vet att Jacob redan jobbar på hårt med sina förberedelser inför kommande säsong och jag är säker på att vi får se en revanschsugen och taggad Thorssell. Kapaciteten Jacob sitter på är mycket hög och jag hoppas och tror att vi kan få ut det av honom 2023”, säger Morgan Andersson, sportchef på Västervik Speedways Facebooksida.

Själv så säger Jacob i Västervik Speedways pressrelease:   
- Efter några år i Dackarna kändes det rätt för mig att göra ett miljöombyte och då passade Västervik perfekt för mig. Efter ett tufft år så är jag väldigt revanschsugen på ett bra år nästa år. Det är mycket nytt för mig nästa år med ny klubb i både Polen och Sverige och även en ny mekaniker. Laget ser väldigt bra ut på pappret så jag tror att vi kommer gå långt”

Västervik Speedways trupp så här långt:

Bartosz Smektala 2,041
Tai Woffinden 2,022
Jacob Thorssell 1,174
Anton Karlsson 0,500

Foto:Niklas Pappila