Tysk supertalang klar för Rospiggarna!

Idag släppte Rospiggarna vilken förare som blir nummer 9 in i truppen. Klubbarna i Bauhausligan kom överens om att kunna utöka sina trupper med ännu en förare med över 0,500 i snitt och idag avslöjade som sagt Rospiggarna sitt val av förare. Det blir
16-årige tyska supertalangen Norick Blödorn som tar den platsen. 

- Norick är en av de största talangerna som finns just nu och han är verkligen på väg att få sitt stora genombrott. Jag ser hon om en långsiktig värvning. Han kommer i år få vara med och känna på hetluften, lära känna de svenska banorna samt klubben och kommer få fortsätta utvecklas i lugn och ro. Han har full uppbackning av sitt team och jag tror att han kommer bli riktigt bra i framtiden säger lagledare Peter Jansson i ett pressmeddelande.

- Jag är väldigt stolt över att vara en del av Rospiggarna. Jag ser framemot att få börja köra i den svenska högstaligan och jag hoppas kunna köra in många poäng för laget säger Norick själv till Rospiggarnas Facebooksida.

Norick körde sin första tävling i motocross när han var fem år gammal och började vid tioårsålder köra 85cc-speedway. För två år sedan gjorde han sin tävlingsdebut på 500cc. Norick representerar även Landshut Devils som huserar i polska tredjeligan Liga 2 där han i år körde in 12p (3,2,3,3,1,0) under sin första tävling. På meritlistan finns bland annat ett VM-guld på 85cc samt ett EM-guld och EM-silver på 85cc inskrivet.

Norick Bderjpg

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och hans ingångsnitt kommer bli 1,250.