Västervik presenterar svensk kvartett!

Västervik speedway presenterade en kvartett svenska förare idag som gjort klart med klubben inför 2021.
Förarna det handlar om är Anton Karlsson, Noel Wahlqvist, Philip Olofsson och Alex Johansson.

I en pressrelease skriver Västervik  ”När det gäller Anton och Noel så har vi under hela processen fört en dialog kring de nya förutsättningarna, det har aldrig vållat några problem och vi gör allt vi kan för att värna om våra egna lokala produkter och hjälpa dem att utvecklas. Anton har även skrivit på ett avtal för allsvenska Griparna från Nyköping och Noel har efter en dialog Västervik fört med Lejonen och Anders Fröjd blivit garanterad en permanent plats i samarbetslaget som Lejonen/Dackarna kommer att delta med i Allsvenskan under namnet ”Smålänningarna”. Vi kommer även att arrangera en av de hemmamatcherna som ligger under Lejonens åtagande vilket ger Noel möjligheten att visa upp sig på Hejla Arena även i Allsvenskan. För övrigt har båda killarna redan nu investerat i nya motorer för att komma så väl förberedda som möjligt till 2021.

Philip och Alex har även dem skrivit på avtal för Griparna i Allsvenskan och det kommer hjälpa dem att fortsätta utvecklas för att ta upp kampen om körning i Bauhaus-Ligan.
Vi har också tillsammans med Vetlanda och Lejonen ingått ett samarbete med Nässjö i Div 1 där vi har två platser till förfogande varje match. Lagets hemmamatcher kommer att arrangeras av Nässjö SK på Skogsvallen. Vi är såklart glada över att kunna bidra till att ge våra svenska förare chansen till tävlingsmöjligheter och även hjälpa Nässjö att bedriva verksamhet på sin 500cc bana då de gör ett fantastiskt jobb med ungdomsspeedwayen men fortfarande saknar förare för att bedriva ett eget lag på seniornivå.
Jag är övertygad om att dessa grabbar kommer att sporra varandra till att ta ytterligare kliv i sina karriärer. Ambitionen att ta en plats i startsjuan för Västervik Speedway i Bauhausligan kommer också bidra till bra kvalité på träningarna.” säger Morgan Andersson sportchef i pressreleasen.

Västervik Speedways trupp så här långt:

Bartosz Smektala 1,571
Viktor Kulakov 1,556
Vadim Tarasenko 1,254
Jaimon Lidsey 1,250
Mads Hansen 1,250
Linus Sundström 1,192
Anton Karlsson 0,500
Noel Wahlqvist 0,500
Philip Olofsson 0,500
Alex Johansson 0,500