VÅRKRÖNIKA

Det börjar närmar sig säsongsstart av speedwayserierna runt om i världen. Det har redan körts några tävling i Australien bland annat deras mästerskap- Där blev Jack Holder mästare efter en rafflande avslutningstävling.
Annan Sverige bekanting som varit igång är Tai Woffinden som bland annat körde sin fars minnestävling och slutade på en tredjeplats. Några dagar senare så vann han Phil Crump Solo Classic.
Sedan har det varit över några förare i USA och körde en tävling mellan USA och resten av världen. Där vann USA. Kördes även en individuell final där Adam Ellis segrade före Rasmus Jenssen och Jacob Thorssell och fyra slutade Daniel Bewley.
I Polen har lagen börjat med sina träningscamp och det kommer köras ett öppet polsk mästerskap kan man väl kalla det den 1:a april med ett riktigt starkt startfält.
Ni kan läsa det via följande länk:http://speedwaynews.se/blog/%C3%B6ppna-polska-m%C3%A4sterskapet-2023

I Sverige så ska trupperna vara klara i slutet av månaden och ser ut att bli en jämn Bauhausligan om man tittar på hur lagen ser ut. 
Dock så blev det ett smolk i glädjebägaren för några veckor sedan när Masarna kastade in handduken.
Detta på grund av ännu en klubb levt över sina tillgångar. Tråkigt för speedwayfansen och framförallt för er Avestabor som mister möjligheten till speedway i högsta serien.
Men jag hoppas ni börjar bygga för framtiden nu och snart är tillbaka i toppen.
Kolla bara på Vetlanda motorsällskaps resa. De började verkligen på noll igen och har klart med ett lag till allsvenskan och plus i bokföringen.

Jag tycker allsvenskan är lika rolig att titta på som Bauhausligan. Man kommer tillbaka till grunden av svensk speedway på ett sätt.
Vem gillar inte att kolla speedway på fina Tallhult i Hagfors en solig sommarkväll eller Kråkvilan i Norrköping där man genom åren sett många härliga heat.
Bauhausligan har väl sin charm men är för mycket pengar inblandat nu för tiden tyvärr tycker jag.

Man vill att det ska bli vår nu för det suger verkligen i speedwaytarmen nu. Ska försöka åka på så många matcher jag kan hinna med. Har man ett heltidsjobb och en familj med en 1-årig son hemma så det är ett pusslande att få det att fungera. Ska dock påpekas att de är lika stora speedwaynördar som jag. 
Ska dock tilläggas att jag inför detta året inte har någon förare att hjälpa med deras social medier som jag har haft de senaste åren.
Men det kan ju ändras i och för sig. Är det någon förare som vill att jag hjälper till med deras sociala medier så bara hör av er. Gillar att skriva matchrapporter och annat som hjälper er att komma framåt i er karriär.

Ha det bra alla läsare!

Text: Niklas Pappila