Valsarna siktar på elitserien 2022!

Det har varit en tvist om Tallhult banan som Valsarna har som hemmabana i Hagfors. Denna började när Valsarna gick i konkurs 2013 och Tallhult köptes upp av företagaren Kjell Ottoson.
2017 kom motorstadion ut till försäljning då den lades ut på Blocket och sedan dess har det rått osäkerhet om motorföreningarna skulle få vara kvar när arrendet går ut 2023.

Föreningarna ville köpa motorstadion men tyckte priset var för högt. I tvisten har förekommit hot om vräkning och ilskna inlägg i sociala medier. Valsarna har även övervägt att flytta sin verksamhet till Kalvholmenbanan i Karlstad.
Men nu ser det ut som twisten är löst och Valsarna kommer presentera lösningen och lagtruppen om ett tag.

Allsvenskan 2020 ställdes in då klubbarna inte skulle klara det ekonomiskt att köra utan publik. Men förhoppningsvis så körs allsvenskan 2021. Men Bauhausligan hålls fortfarande låst för ner och uppflyttning.
Vad som händer 2022 är det ingen som vet i dagsläget.
Men målsättningen för Valsarna är att köra i Bauhausligan 2022.

Truppen som kommer att presenteras om några veckor bygger på den planen säger Steve Lennartsson som tillsammans med Tony Lövstrand som leder laget.

Laget är så gott som klart och det blir förändringar och en billigare trupp än senast. Senast innehöll truppen namn som Thomas H Jonasson, Kenneth Hansen och Victor Palovaara.
Redan nu så planeras det för hur truppen ska se ut 2022. Allt måste bli bättre i organisationen och Valsarna måste bli måste bli mer professionella.
Det viktigaste är ekonomin. Valsarna ska inte gå upp 2022 och inte ha några pengar så det blir division 1 2023 utan de ska hänga kvar.

Planen för 2021 är ett lag som tar sig till slutspel och där åka med så bra lag som taksnittet 10,250 tillåter.
Sedan är ju ekonomin också viktig om det blir uppflyttning till Bauhausligan då förbundet kräver att de kan presentera en ekonomi för kommande år som de tycker ser bra ut.
Då hjälper det inte om man vinner allsvenskan om inte plånboken är bra enligt förbundet.

Covid-19 gör dock framtiden osäker även för Valsarna för skulle restriktionerna fortsätta även nästa år måste kontrakten med förarna omförhandlas.
För sjunker intäkterna så måste ju naturligtvis flödet ut sjunka också.

Så nu ser vi fram mot vilka förarna som kommer köra för Valsarna 2021.